03 de gener 2015

La felicitat està al meu cervell


Programar el propi cervell no és només possible, a més és molt gratificant, si sabem triar el “joc al que volem jugar”.

Si heu entès que el pessimisme és poc pràctic i poc útil a més de injustificat i innecessari, ja teniu un el primer pas cap al benestar subjectiu, la felicitat. Heu de saber que hi ha molts estudis que demostren que com més feliç és una persona més possibilitats te de tenir una bona feina, una família equilibrada, una salut millor, etc. i a més, es preocupa més del seu entorn, dels altres i és més generós. Per tant, desterrem ja el mite de que felicitat = egocentrisme. Buscar la felicitat no només és bo per nosaltres, és bo per tot el nostre entorn!

Com us deia al inici d’aquest post, programar el cervell és possible, de fet cada un de nosaltres ho fa contínuament cap al mal humor, cap a la infelicitat. Ho fem quan en una feina poc gratificant ens enfoquem en lo poc que ho és. Ho fem quan desprès d’una pèrdua no ens permetem sentir alegria. Ho fem quan “veiem” els errors dels nostres fills i no atenem als seus èxits. Ho fem quan anticipem els desastres sobre la nostra salut o sobre la dels nostres familiars. Ho fem quan sentenciem amb frases com: la vida és una porqueria, jo no puc, a mi mai em passarà res bo, les dones son..., els homes son... Pareu un moment i penseu en quines son les vostres sentències més dramàtiques, segur que en teniu una col·lecció!

Que us sembla “jugar” i programar el cervell per a donar-li la volta a tot això que només alimenta la nostra part més fosca? La menys feliç?

Us proposo un entrenament molt senzill, no oblideu però que en tant que entrenament cal que el practiqueu amb disciplina! Per aconseguir que una activitat es converteixi en un hàbit cal, segons l’ University College de Londres, repetir-ho durant 66 dies ;)  seguits.

Aquest petit entrenament us servirà per augmentar el vostre benestar subjectiu!

Som-hi!

-          Abans d’anar a dormir, just abans, anoteu en una llibreta petita tres coses, com a mínim, del vostre dia que us hagin agradat, que us hagin fet sentir be.

Això tant senzill de vegades pot resultar difícil al principi, tenim la tendència al pessimisme molt arrelada i busquem coses molt “brillants”. Penseu que una paraula amable, un somriure, el paisatge, el sol, la pluja, un cafè, un amic, una feina ben feta, un moment de tendresa, una peça de música, una fragància ... son grans trofeus per anotar abans d’anar a dormir ;)  Si porteu la llibreta a sobre (o empreu les notes del telèfon) i aneu anotant al llarg del dia, convertir-se en caçador de moments és tot un plaer.

-          Pel matí, quan us sona el despertador, abans de posar els peus a terra, estireu-vos, com un gat, somrieu i respireu profundament un parell de vegades.

-          Mentre feu el cafè, doneu-li el tomb a la llibreta i per l’altra banda, anoteu alguna cosa que us agradi fer i busqueu, durant el dia, un moment per fer-la.

Pot ser alguna cosa molt senzilla, com fer-li una abraçada a algú, escoltar una peça de música, fer un passeig, prendre el sol uns moments, llegir el diari, un llibre, una trucada telefònica per parlar amb ... O un massatge, un bany d’escuma, el partit de futbol amb els amics, una partida de ...

Us animeu a provar?


Una abraçada!