07 de juliol 2012

Persones Tòxiques



Qui no a sentit que en algun moment de la seva vida s’ha deixat portar per l’estat anímic d’altres? Qui no ha sentit que el seu dia a dia podria ser plàcid i no ho és a causa de l’ambient que l’envolta?. Al nostre cercle més proper de vegades hi ha persones que ens compliquen la vida...

Posar límits a les persones que son tòxiques per nosaltres és un “deure” si volem assolir una bona vida! Si volem aconseguir la vida que volem.

Hi ha pessimistes, xafarders, dominants, manipuladors, negatius, mediocres, autoritaris... que normalment tenen molt clars els “defectes” aliens però en absolut els propis. Posem a aquests personatges en el lloc que els pertoca, no deixem que ens marquin el camí.

Com?

La primera cosa que hem de recordar és que només podem canviar nosaltres. Esperar a que l’entorn canviï sense fer nosaltres res, NO és una opció.

Ser assertiu és un entrenament i dir no és tant vàlid, correcte, edificant, pràctic, positiu i constructiu com dir si.

Conviure vol dir viure amb i trobar la manera de que aquest conviure sigui saludable és un deure per cada un de nosaltres.

Fer un acte de reflexió quan ens “veiem” immersos en un mal humor, un sentiment de ràbia, en definitiva un malestar emocional, ens pot proporcionar molta informació per detectar què o qui ens està influint i decidir si volem conscientment ser influïts...

Atenció a frases com:
            Avui tinc un dia dolent
            M’has destrossat el dia
            M’han fet perdre els estreps
           
Estem donant el poder sobre els nostres estats d’ànim en els altres!!! Si seguim el joc a aquests pensaments ens estem dient que qualsevol cosa o persona, té el nostre permís per fer-nos mal, té el control de la nostra vida. Segur que es això el que volem??

Penseu per un moment si esteu fent allò que voleu o en realitat feu allò que us sembla que volen altres persones... No és possible agradar a tothom! L’important és que ens agradem nosaltres!!!

I si... deixem de malbaratar la nostra vida?. I si... encarem el dia, la vida, com nosaltres volem que sigui? I si convidem directa o indirectament a les persones que ens son tòxiques a seguir el seu camí?

Penseu en allò que voleu, concentreu-vos i aneu a buscar-ho.
La por només paralitza i els dubtes també.

Si al vostre entorn hi ha persones: amics, família, companys de feina, parella, etc. que us desestabilitzen, que no us recolzen i que no us desitgen el millor... son persones tòxiques!. Son persones amb una alta càrrega negativa que son capaços de “contagiar-la” als altres. Son agressius, pessimistes, queixosos, envejosos, malhumorats, fereixen... n’hi a de molts tipus!


  • Digueu-los-hi que és el que us molesta amb tranquil·litat.
  • Aprofiteu els beneficis del sentit del humor. Desmuntar amb humor un argument negatiu o inapropiat és molt saludable.
  • Deixeu de “rumiar” com un bou sobre el possible problema al que us aboquen, en lloc de facilitar la digestió, el que feu és fer-lo el centre de la vostra vida i donar-li tot el protagonisme!
  •  I si res no us funciona ... poseu-hi distància!

I si descobriu que vosaltres en sou un.... canvieu!

Una abraçada.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Aquest m'agradat molt
Un besito