08 de gener 2015

La màgia del nostre cervell



De vegades oblidem que gràcies a que disposem de l’escorça prefrontal podem treballar la reestructuració cognitiva. Que vol dir això? Doncs que podem modelar la pràctica d'hàbits (processos) cognitius nous -noves maneres de pensar i de processar la informació-. I, tenint en compte que la cognició i la emoció, es a dir que el pensament i la emoció, van de la mà. El que tenim és la fantàstica possibilitat de treballar amb les nostres emocions, de liderar-les!

Recordeu, a més, que tenim també la capacitat de dirigir la nostra atenció cap on vulguem- si la guiem conscientment - i que, per tant, podem atendre o deixar marxar els pensaments que ens resultin “nocius” o el que és més útil... atendre i “cridar” als pensaments que ens fan sentir be. Penseu que en un dia podem generar aproximadament 60.000 pensaments!!! i que si els deixem fluir sense més, sembla ser que un tant per cent molt elevat d’aquests pensaments son negatius! Ens donem unes pallisses inhumanes!

I donant voltes a aquestes dades, us convido a reflexionar un moment... 

Si puc modelar i fins i tot modular els meus pensaments, puc processar la informació, analitzar-la, estudiar-ne la coherència i fins i tot puc valorar si per mi son els millors i puc, també,  redirigir la meva atenció cap als que per mi son més saludables i a més auto generar-me’n ... que puc aconseguir?

Creieu que ho tenim present tot això???

Que passaria si... ho posés en pràctica???



Una abraçada,