07 de gener 2015

Paraules


Hi ha paraules que fan por, vergonya o que se jo! Al meu nou despatx n’he penjat una, somnis. La primera reacció del meu marit... “una mica cursi, no?” Uf...  No! Somiar és imaginar, programar, projectar, visualitzar i fins i tot serveix per estudiar pros i contres!! Somiar és saludable i molt eficient. Fins i tot “somiar truites” ;) és beneficiós pel que te de lúdic i de generador de noves idees!  Arribats a aquest punt el meu marit somriu i diu... “home... si ho mires així...”

També cal dir que amb somiar no n’hi ha prou, per aconseguir fer realitat allò que “somiem”. Només hi ha una manera, un cop “somiat”... s’ha d’entrar en acció i un cop aquí és imprescindible perseverar i perseverar.

Amb aquesta petita reflexió ja en podem intuir una altra de paraula incòmoda, equivocar-se. Mira que n’és d’incòmoda la paraula! Normalment produeix una emoció, la vergonya, que és molt molesta pels seus símptomes ... en canvi, equivocar-se és molt útil si sabem gestionar, per una banda l’emoció i per l’altra l’error. És una garantia de superació i la humanitat és on és, en gran part, gràcies als errors... tornen a aparèixer l’acció i la perseverança, curiós, no? Que té de dolent equivocar-se?

Felicitat. Una altra d’aquelles paraules que “fa nosa pronunciar” . La felicitat no és rés més que el benestar subjectiu. Sentir-se be, en pau. La Felicitat no son aquells esclats de joia desbocada que de tan en tant toquem amb la punta dels dits, us imagineu tota una vida amb taquicàrdia, un nus a la gola, hiperventilant... ostres no hi ha cos que ho aguanti això!!! La Felicitat és molt més simple i si,  està feta de petits moments i d’equilibri. D’ autenticitat i lideratge emocional. De “feina ben feta”, d’empatia, d’amistat, de complicitat...  i també de confort. Siguem una mica més generosos amb el confort,  que no hem vingut a aquest món a patir!!! Que tenim “l’obligació moral” de viure una vida plena!!!  I el “vull ser feliç” i treballar (actuar i perseverar) per ser-ho és un gran i agradable repte ;) 

En canvi hi ha paraules que no deixem de pronunciar contínuament i que no ens fa cap pudor repetir-les a diari un munt de vegades tot i saber que el que ens fan fer és encapsular sentiments i desaprofitar els beneficis de les anteriors. Una de les que menys m’agrada és “Problemes” Si, si, teniu tota la raó ... el que realment m’incomoda és la connotació que li hem donat al llarg dels anys en el seu vessant més quotidià. Tret dels problemes de matemàtiques que poden despertar la nostra curiositat i les ganes de resoldre’ls... el que fa la paraula és immobilitzar! Ens situa en posició de desavantatge, pensem directament en que tenim davant una paret que no podem escalar fàcilment, una muntanya tant alta que per arribar al cim esgotarem tota l’energia, llavors... amb quina motivació l’afrontem? Amb quin ànim? Ara, canvieu la paraula problema per repte...  ;) . Que us suggereix la paraula repte?

Aquesta és la paraula que trobareu darrera de la porta del meu nou despatx: Reptes, és el que us espera al sortir.

Recordem però, que no son les paraules les que ens incomoden, que totes son genials! El que ens incomoda és la nostra actitud davant alguns mots. Per tant, com en quasi tot. Si quelcom t’incomoda ... mira de canviar! ;)  com a mínim la manera de “mirar”.


Una abraçada,