31 de desembre 2012

El Ritual




Quan s’acosta cap d’any quasi tots sentim la necessitat de canvi, les ganes de renovació, d’alinear els nostres valors amb la nostra vida, de viure les nostres passions. Avui us proposo fer-ne, d’aquest moviment interior, un ritual.

Un ritual te connotacions esotèriques, però no us preocupeu no m’he begut l’enteniment! Un ritual és també una manera de consolidar una intenció, de crear un espai per deixar-la fluir i obre la porta a generar accions i ja sabeu que sense posar fil a l’agulla no es pot cosir!!

Ritual

Aquest ritual es pot fer en solitari o en grup que és molt més divertit ;). Tingueu a mà un recipient on es pugui cremar paper sense perill i un corrent d’aigua. (si no teniu un riu a mà, jeje, us pot servir qualsevol lloc on l’aigua corri ;) ja sabeu... l’aigüera de la cuina, el ...). Si el feu en solitari no us deixeu cap pas!!!.

Abans de que acabi l’any, teniu tot el dia d’avui ( i si avui no podeu, no passa res! això també te vuitada!!!), agafeu un full de paper i un boli.

Partiu en dos el full de paper.

En una de les parts anoteu les coses que voleu deixar enrera d’aquest any que acaba, no hi reflexioneu, només anoteu-les. Quan les tingueu escrites enceneu el paper i que es cremi totalment en el recipient que teniu preparat, que no quedin parts de paper sense cremar!. Aboqueu les cendres a l’aigua. Si el ritual el feu en grup aneu-hi tots a abocar les cendres!!! I que tots toquin el recipient al llençar-les!

Ara, a l’altra part del paper contesteu a aquestes preguntes, ara si reflexionant-hi, recordant amb pels i senyals les coses que contesteu a les quatre primeres i si us es possible compartint-les amb el grup, feu-ho per ordre o serà un orgue de galls!:

Quin va ser un dels moments que més vaig gaudir el 2012?
De què estic més agraït al 2012?
Quin ha estat el meu èxit més important en aquest any?
Què he après de nou el 2012?

Les cinc següents les podeu contestar en privat. Reflexioneu-hi, visualitzeu tant com pugueu allò que voleu, imagineu-vos com serà quan ho hagueu assolit, com us sentireu, quina cara fareu, com serà el vostre entorn, la vostra vida

Quins son els meus projectes més importants per al 2013?
Què serà el que faré primer perquè cada projecte d’aquests comenci a prendre forma?
Per quin dels meus projectes vull començar?
Com ho faré?
Quan començaré?

Ara, al final del paper anoteu. Em Comprometo amb mi mateix.

Ja podeu cremar els papers! Assegureu-vos de que queden ben cremats i llanceu les cendres al vent! I com amb les altres, si ho feu en grup mireu, sense ensopegar els uns amb els altres, de tocar tots el recipient!.

Una abraçada i Feliç 2013!

1 comentari:

Montse ha dit...

Passo el cap d'any amb la família, així que ja et diré com ens funciona el ritual!
Gràcies Blanca!