18 de desembre 2012

Què pots fer per trobar el Propòsit de la teva vida?




Fins fa realment poc temps la “filosofia de vida” es basava en la tríada Fer-Tenir-Ser. Com més es fa o es tingui més grans seran les possibilitats d'èxit. Aquest èxit, però, de vegades condueix a una pèrdua de la salut tant física com mental. Pot convertir a les persones en sers egoistes, que sacrifiquen les relacions íntimes i familiars, la salut, etc. Als que en realitat no els importa en absolut la supervivència o el benestar dels altres.

En contrapartida sorgeix una “filosofia de vida” que proposa reordenar la tríada i començar per Ser continuar per Fer i acaba en el Tenir. Com a resultat l'individu respecta les seves tendències naturals, aquelles coses que fa millor, amb les que es sent més còmode, on els propis valors (siguin els que siguin, aquí no jutgem) ultrapassen els “mandats socialment imperants” per permetre-li construir la seva vida, tal i com realment la vol viure. De resultes, trobem una persona molt més saludable, més feliç a la que el benestar dels altres importa i que Fent aconsegueix un Tenir equilibrat que li permet una bona qualitat de vida.

Aquesta reordenació de prioritats el que ens facilita és tenir poder real sobre els nostres actes i les nostres decisions, ser-ne responsable i tenir poder interior facilita molt les coses per assolir-lo exterior...

Que no ens aturin ni la por, ni els pensaments negatius, ni... Avui sabem gràcies a la neurociència que el cervell és plàstic i que el podem modelar, podem modificar les nostres actituds i les nostres reaccions. I que consti que no us demano que canvieu, us explico que si el vostre estil de vida interfereix en la vostra felicitat o benestar, si us impedeix assolir els vostres objectius o us provoca estrès, hauríeu de fer l’esforç de canviar.

Per poder reordenar la nostra vida segons el Ser-Fer-Tenir, el primer que ens cal és saber quin és realment el nostre propòsit vital, que és el que realment volem fer per que la nostra vida sigui plenament viscuda i si, perquè no? Obtenir la millor qualitat de vida en tots els seus aspectes.

El meu suggeriment avui és:

  • Pregunta al teu cor i utilitza el teu cap per aconseguir-ho: però no facis el que et diu el teu cap si està en contra del teu cor.
  • Centra't on vols anar, no d'on vols sortir.
  • Comparteix el teu propòsit amb aquells que s'identifiquin amb tu en els seus propòsits.
  • Envolta't d'elements que et recordin el teu propòsit.
  • Fes-te acompanyar de gent que et doni suport en el teu propòsit.
  • Busca els espais que t'ofereixin alguna cosa en el camí cap al teu propòsit.

Ensopegaràs moltes vegades, però com deia Confuci:
“ La nostra major glòria no està en no caure mai, sinó a aixecar-se
cada vegada que un caigui”.

Una abraçada
Blanca

PD.: La foto és de Cristina Catarecha i el protagonista és en Pipo, el seu gos. (Cris, veus el que passa quan em dius que puc utilitzar les teves fotos?? que les utilitzo!! ). Us recomano la visita al seu blog sé que us agradarà. 

1 comentari:

Cristina Catarecha ha dit...

El Ser como punto de partida, así debe ser.
Besos y abrazos.