09 d’abril 2014

La paraula del dia. Il·lusió

Il·lusió

  • Alegria, entusiasme, que hom experimenta amb l’esperança o la realització d’alguna cosa agradable.
  • Error de percepció, de judici o raonament provocat per una aparença .
  • Esperança sense fonament real. 
Font: Gran Enciclopèdia Catalana

Sembla doncs, que la il·lusió es fonamenta en una percepció més que en fets reals, no? (entenem aquí com il·lusió la que no és patològica, evidentment...)

La percepció obeeix als estímuls cerebrals que ens arriben a través dels 5 sentits: vista, olfacte, tacte, oïda i gust, amb els quals construïm un determinat entorn. També es pot definir com un procés mitjançant el qual una persona selecciona, organitza i interpreta els estímuls i els dona un significat.

I, si la percepció és una construcció del nostre cervell... i ja sabem que al nostre cervell el podem entrenar i modelar ..., recordem que els estímuls ens arriben pels sentits i que podem “alimentar” els nostres sentits amb aquelles coses que més ens agraden ... Donat que els símptomes de la il·lusió solen ser: alegria, esperança, empenta, força, perseverança i segur que alguns mes igual de positius, no creieu que val la pena il·lusionar-se?

Com és aquell projecte que us il·lusiona? Descriviu-vos-el amb detall, poseu-hi color i si cal música! Recordeu les coses que feu millor i utilitzeu-les pel projecte. I aprofiteu els símptomes de la il·lusió per no defallir i arribar a la meta. Feu que la vostra esperança sigui realitat.

Una abraçada,


2 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies per tots els teus consells Blanca. De vegades cal que tu recordin i tu arribes sempre al moment oportú. Una abraçada!

Blanca G-Campomanes ha dit...

Moltes gràcies Montse, paraules com les teves animen a continuar!
Una abraçada!