09 de març 2014

Bons costums


  • Crear-me l’hàbit de pensar en positiu. Ja sabeu que és una decisió pròpia i molt entrenament.
  •  Fer treballar les neurones per potenciar el seu número i les seves connexions:
1.- Amb exercici físic, alimentació equilibrada i dormir les hores necessàries.
2.- Relaxa't i Medita.
3.- Explica o explica't històries i escriu-les! I quan les escrius, fes-ho , sempre que puguis, a mà! 

Explicar històries, contes o explicar coses pot ser molt bo per al teu cervell. És com explicar alguna cosa complicada a algú. Primer perquè ordena les idees al teu cap, el que fa que també millori la memòria. Li dóna l'oportunitat al teu cervell de centrar-se en les idees més importants.

Ens encanten els nostres teclats.  No obstant això, pots aprendre més eficaçment escrivint a mà, de manera que desfés-te del portàtil quan estàs adquirint nous coneixements!. Això passa perquè el sistema de filtrat del teu cervell (el sistema activador reticular o RAS) processa allò en el que estàs enfocat. Escriure a mà desencadena el RAS i permet que el teu cervell sàpiga que és hora de prestar atenció.

4.-Practica matemàtiques simples cada dia

Fer càlculs mentals ràpidament, fins i tot resoldre tants problemes matemàtics en un minut com sigui possible, activa el teu cervell. Un minut de matemàtiques simples sense utilitzar la calculadora, poden ajudar a mantenir el teu cervell en forma.

5.- Wikipedia Random (a l'atzar)

Significa llegir articles de la wikipedia a l'atzar. Per què és bo per al teu cervell? Pots trobar un nou tema sobre el qual aprendre cada dia. Aprendre coses constantment i de forma aleatòria pot mantenir el teu cervell en un perfecte estat de salut.

  •  Iniciar petits canvis.
  •  Donar-se permís per no ser perfecte. La perfecció és subjectiva i poc o gens realista...
  • Aprendre a acceptar els mals moments, procurant no quedar-nos-hi ancorats. Les persones que mantenen el control en situacions difícils i que pensen que alguna cosa hi poden fer per minimitzar el seu impacte, protegeixen la seva felicitat. Les que creuen que els mals moments s’escapen al seu “control” (que no poden fer res per superar-los) son vulnerables a la infelicitat.
  • Assaborir els petits plaers: la música, un sabor, un paisatge, un aroma, un moment determinat, una companyia, la calma, una sensació. Una subtil variació en la nostra manera de veure el món pot remodelar l’arquitectura del nostre cervell i ajudar-nos a adoptar una postura diferent davant la vida.
  • Riure i somriure. El sentit del humor és fonamental per a una vida saludable.

Una abraçada,