26 de març 2012

Optimisme



Llegint la premsa i veient la tele, om podria creure que al món no passa res positiu, no hi ha persones que ajuden a altres, no hi ha gent que viu plàcidament en harmonia amb els seus veïns, famílies que s’estimen i respecten, empreses que aconsegueixen trobar un mercat en aquests temps de crisi... SI!  Potser seria bo que els responsables dels mitjans informatius pensessin menys en les audiències (connectades al “morbo” d’alguns) i ho fessin més en que la gent, en aquests moments, el que necessita és esperança

Evidentment que no hem de tancar els ulls a drames, injustícies, guerres i altres “guarniments” de la vida, hi son i tot ajuda a aprendre, el que no cal però es que ens hi enquistem! 

Avui, més que mai, a les persones (que totes tenen i tenim cara, cor i nom) ens cal poder constatar que malgrat aquests moments tant durs que son el nostre pa de cada dia, hi ha possibilitats que no veurem si només ens rebolquem pel fang. W.Churchill deia “l’èxit resideix en la capacitat d’anar de fracàs en fracàs sense perdre l’entusiasme” I no, no és una bajanada... això te un nom... perseverança!

I no oblidem que, a més, la perseverança juntament amb la valentia, l’optimisme, les habilitats interpersonals, el treball, la ètica, l’esperança, la responsabilitat, la honestedat, etc. etc. son característiques humanes que, a més d’ajudar-nos a reinventar-nos, possiblement protegeixen contra la malaltia mental ( M. Selligman a Optimismo inteligente de Avia i Vázquez 2011) i també possiblement no només contra la mental... hi ha estudis validats que ho afirmen. Ja veieu que no ho dic jo que només soc una “aficionada” si em comparo amb els autors del llibre, que per cert us recomano i que es dediquen a la investigació científica d’aquests temes. 

Cultivem els afectes positius?? Us proposo buscar cada matí una noticia, un esdeveniment que parli d’esperança. 

Ostres, acabo d’obrir el diari Ara en la seva versió telemàtica per proposar-vos avui la primera notícia i trobo TOTA UNA SECCIÓ! Gràcies Ara!
Una Abraçada
Blanca