27 de desembre 2011

Fem “una partida” de Feedforward?


Us proposo un joc per a començar el nou any d’una manera diferent.

I si, com un joc, utilitzem la tècnica del Feedforward ? Aquests dies quasi tots estem envoltats de persones que ens estimen o si més no a les que apreciem i quasi tots tenim moments pel joc. Que us assembla si en proposem un??

Fem “una partida” de Feedforward?

Quants més siguem més divertit i útil serà!

Preneu llapis i paper.

Feu una rotllana.

El feedforward consisteix en obtenir suggeriments per un funcionament conductual o estratègic que vulguem modificar i només s’aplica cap al futur, per tant està totalment fora de lloc (es pot penalitzar amb una penyora) fer referència a comportaments, conductes, estratègies i accions passades.

Cada “jugador” planteja al grup un tema que vulgui canviar en la seva vida i la resta de components del grup, per ordre, li dona dos o més idees o suggeriments que el puguin ajudar a obtenir un canvi positiu. Aquestes idees o suggeriments poden ser tant pràctics o tant estrafolaris com vulgueu! Però sempre encaminats a facilitar el canvi que el jugador que exposa vol fer.

El jugador que planteja el repte ha de prendre nota dels suggeriments, agrair als companys les seves aportacions i donar pas al pròxim jugador.

Quan tots els jugadors han plantejat el seu repte i han rebut el feedforward del grup. Cada un de vosaltres triarà quina o quines de les aportacions dels companys li agrada més i li sembla més útil i posarà en pràctica!

És important no posar més límits que el de no parlar de passat, de com s’han fet les coses fins ara. És important deixar-se portar, no hi ha idees absurdes hi ha idees que encara no s’han experimentat i totes poden resultar útils! I si més no divertides!

Exemple:

1r participant : vull arribar puntual a les cites, que puc fer?

1ª aportació: Comença a preparar-te 1hora abans de l’hora de la cita

2ª aportació: Posa una alarma al mòbil que cada hora et recordi per soleares (jeje) que no vols fer tard a la cita

3ª aportació: fes-te un invent com els del TBO que et porti a la cita a l’hora justa!

4ª aportació: ves a dormir al lloc on has quedat i així no faràs tard!!!! Jajaja

Etc. etc.

Animeu-vos! A més de passar una estona entretinguda i fins i tot divertida. Podeu aconseguir molt bones idees per aquelles coses que de vosaltres voldríeu modificar.

M’encantaria que comentéssiu aquí les idees que més us han agradat de les que us han proposat i les que més us han fet riure. Gràcies!

Feliç 2012!