06 d’agost 2011

Agraïment


La imatge és de Pedro Arnay

Sembla mentida, aquest modest blog que va començar com una aventura personal de servei als altres ja te tres mil visites!

Moltes gràcies a tots.

No, no us penseu que aquest post només és una nota d’agraïment… la gratitud és un sentiment lligat al reconeixement, a la lleialtat, a l’afecte, a la solidaritat, la satisfacció i també a la felicitat i ja sabeu quina és la meva senyera… el Canvi Personal per aconseguir la felicitat!

Els nombrosos estudis que hi ha sobre el tema, demostren que les persones conscients del que tenen, que aprecien allò que han aconseguit i que practiquen l’agraïment son més felices, optimistes i tenen una autoestima equilibrada.

Només el fet de pensar en les coses o les persones per les que ens sentim agraïts augmenta la nostra felicitat. Ens dóna una sensació de serenitat, de pau i d’alegria. I jo em sento molt agraïda per les vostres visites!

Es curiós, però, que això que en el fons tots sabem i hem experimentat… se'ns oblida i tret dels moments realment assenyalats com a susceptibles d’agraïment –aquells en els que no seria políticament correcte no fer-ho ;) – ens costa molt adonar-nos de la quantitat de coses que al cap del dia podríem agraïr!

Us proposo un exercici personal:

Esteu atents i cada dia abans d’anar a dormir penseu en quines coses, persones o situacions us han fet sentir agraïts: a la parella per acompanyar-vos en el trajecte vital, als fills per les experiències que us fan viure i per l’amor incondicional que han despertat en vosaltres, als amics per la seva lleialtat, a la natura per aquest dia meravellós, al veí del tercer pel somriure de bon matí a l’ascensor, al cambrer que recorda el que preferiu, al company de feina pel suport constant…

I com a segona part d’aquest exercici… sempre que pugueu, feu que els receptors del vostre agraïment ho sàpiguen ! – dic sempre que pugueu ! no cal anar pel món fent el babau!! Mireu que si al veí del tercer que us somriu de bon matí l’abraceu i li doneu les gràcies pensarà que us heu torrat! – Hi ha moltes maneres d’agraïr i us repto a que les trobeu!!!!

I repeteixo, moltes gràcies per la vostra companyia!

Hi ha una cançó que ja te molts anys... que us recomano per recordar que hi ha mil coses per les que hem d'estar agraïts.