13 de març 2011

Optimisme si o si

Condicionem positivament el nostre dia a dia? Que us sembla si utilitzem al nostre cervell com aliat i el posicionem en les millors condicions per començar el dia amb optimisme y carregats d’energia?

Som-hi!

Mireu, ja em comentat altres vegades que el cervell és una “màquina” tant exquisida que no només allò que veiem, tastem, toquem i escoltem, ens predisposa a unes determinades emocions. Allò que imaginem també, recordeu-ho i imagineu!.

Avui el que farem és procurar-nos les millors emocions per començar el dia.

Us proposo un repte...

- Graveu-vos en un CD o en un MP, el que millor us vagi per portar a sobre o tenir a prop, música que us faci moure els peus, si, si aquella música que sense voler la ballem.

- Graveu-vos en un CD o en un MP, el que millor us vagi per portar a sobre o tenir a prop, música que us relaxi ( no parlo de balades d’amor, música que us relaxi)

- Anoteu quin és l’esmorzar que us fa sentir be (que feu quan esteu de vacances... l’esmorzar d’un hotel....)

- Prepareu-vos la nit abans la roba que voleu portar, enllustreu les sabates, etc. etc.

Un cop tenim això llest, us convido a llevar-vos entre 15 i 30 minuts abans, si sempre comenceu el dia amb una carrera. Poseu-vos, pel matí només llevar-vos, la música que necessiteu quan encara no esteu massa desperts (pot ser la relaxant o la energètica en funció de cada un), prepareu-vos l’esmorzar que us fa sentir be i comenceu a posar la música energètica, ara si que ha de ser aquesta. Amb la música passeu a la dutxa i desprès “xapa i pintura” ;) : l’afaitat si ets un noi i no duus barba (amb una bona hidratant, etc. i aigua de colònia, sigueu discrets!) i la parafernalia femenina si ets una noia ( per mi nois i noies ho som fins als 99 anys! desprès ja passem a adults!). El següent pas és vestir-se amb la roba preparada la nit anterior.

Un parell d’apunts a aquest últim apartat, el de xapa i pintura jeje. Les olors son molt importants, no trieu un perfum o una colònia sense olorar-la sobre la vostra pell i al cap d’uns minuts... (i... penseu que si la vostra parella us regala una fragància és per què a ella li evoca quelcom agradable...) desprès ja podeu decidir!. Envolteu-vos també a casa d’olors que us facin sentir be (consensuat amb la família) a tots. Les olors que evoquen moments agradables son absolutament personals i el que per un pot ser un aroma, per un altre pot resultar insuportable.

La recuperació de forma quasi real de la informació visual i auditiva es pot associar amb la reactivació d’algunes de les mateixes regions sensorials que van ser activades durant el procés perceptiu que ha donat lloc a l’ancoratge de la informació evocada i sembla ser que’ls aromes son els millors conductors, afecten al nostre estat d’ànim i ens porten records del passat. Per tant, busqueu aromes que us evoquin situacions/sensacions molt agradables (i ara em faran un monument els fabricants de perfums...) no us conformeu amb un aroma que us faci sentir be, trieu-ne un parell, com a mínim, un que us activi i un altre que us relaxi. Utilitzeu-los segons les vostres necessitats.

Pel que fa a la música si podeu porteu-la amb vosaltres i feu-ne ús sempre que pugueu.

Un cop dit tot això anem per feina!

Agafeu la bossa i al carrer!. Abans de donar els primers passos poseu les espatlles enrera, aixequeu el cap, un somriure i feu aquests primers passos aprofitant per fer 3 o 4 respiracions profundes.

Els que no treballeu o no ho feu fora de casa, hauríeu de fer el mateix: dins ( amb les finestres obertes) o fora de casa. Tant si és per què no teniu feina i la busqueu o per què la vostra feina és la llar.

Ja esteu preparats per afrontar com un repte positiu el nou dia!!!

L’energia va minvant al llarg del dia en funció dels nostres biorritmes i de com la utilitzem i la carreguem, penseu que cada cosa que encarem malament és un forat en la mànega de la nostra energia. Per tant quan notem que l’energia baixa (a més de estudiar el per què, on teniu els forats per on es perd i posar-hi remei) hem de carregar-ne de nova i la millor manera és parar un moment, respirar fons, si és possible a l’aire lliure i evocar un moment agradable del passat, per exemple. Per tant, l’exercici que us he proposat abans (espatlles enrera, cap aixecat, somriure i respiracions profundes) l’heu d’anar fent durant el dia cada vegada que us observeu “fets un 3!!!”

En podríem parlar hores i hores d’aquest tema, el deixo aquí però si us interessa, podem continuar! Que tingueu una energética i optimista setmana!.