17 d’agost 2015

Les dones alfa. Tu ets una dona alfa?

Pretty Nose, a Cheyenne woman. Photographed in 1878 at Fort Keogh, Montana by L. A. Huffman.

Les dones alfa son brillants, amb èxit professional i normalment personal, intel·ligents, segures de si mateixes. De vegades son visibles i altres vegades, tot i ser alfa, trien el camí de la discreció. Les dones alfa no son un mite ni son dones que trepitgen per arribar on volen arribar. El que si que tenen és llum pròpia i per això brillen. Les podeu trobar liderant una empresa o passant l'aspirador... son dones potents que han triat el seu camí perquè aquest camí és el que les satisfà, mai perquè sigui el camí que algú els marca. Mai actuen contra els seus valors!

Una dona alfa camina desplegant personalitat i seguretat, barbeta alta, un somriure als llavis, les espatlles ben rectes i passes potents (tot i que de vegades les veureu tensionades o cansades si no paren un moment...). Tant se val que sigui la directora general de... o la mare de ... de tercer de primària. Tant se val la feina que fa o la vida que porta. Una dona alfa és un regal de la natura!

No confongueu una dona alfa amb una dona ambiciosa, dominant o amb un ego que li traspua en tot el que fa. Una dona alfa és líder nat. És aquella que davant una crisi es sobreposa a les seves pors i dirigeix al seu equip, sigui aquest professional o personal, a l’èxit. Una dona alfa sap escoltar i mostra empatia en tot el que fa. És generosa i resilient i sap que només pot assolir els seus objectius amb esforç i autenticitat.

De vegades la veureu plorar al costat del que pateix (sigui humà o no). També la veureu somiar, la veureu renegar si cal i la veureu arremangada i despentinada, si i també la veureu desplegant encant i savoir faire!

Jo tinc la sort de conèixer-ne unes quantes, algunes ja saben que ho son i altres encara no s’han descobert, encara no han deixat anar la seva llum. Aquest post va per totes elles. Per les que ja ho saben i despleguen el seu valor i per les que us comento que encara no ho saben. Totes elles son indispensables en la construcció d’un món millor. Tenen la força i a l’hora la dolçor necessària per acompanyar als fills en la tasca de fer-se adults de profit, per fer tàndem amb la parella per construir un entorn segur, per liderar un projecte professional en el que creuen i dur-lo a bon port, per lliurar la seva vida (o part d’ella) a tasques que van més enllà del benestar del cercle més reduït, per ... en definitiva, aportar a la societat tot allò que ens fa humans.

Dones alfa del món, sortiu! Feu-vos visibles!

I si coneixeu un home alfa, que te les característiques molt similars...no us confongueu, feu-li saber i encoratgeu-lo! Al món hi ha massa persones que es consideren alfa i només son trepes!

Una abraçada!