27 de juliol 2015

Unes vacances diferents, píndoles de creixement personal.
Les vacances! El moment tant esperat desprès d'un llarg any de treball, d'horaris i milers d'obligacions!

I que fem? Busquem omplir els nostres dies d'activitat frenètica, de viatges programats al mil·límetre per no perdre'ns res!

El primer dia de vacances ja fem maletes i anem esperitats d'un lloc a un altre buscant allò que manca, allò que hem de tenir sense falta! Demà a les 5 del matí, ja hem de ser a l'aeroport! Corre, corre! Hem de veure, hem de fer, hem d'arribar a temps per...Uf, esgotador i gens satisfactori en realitat :(

Avui us proposem que feu coses diferents, introduir petits canvis, en els vostres hàbits, els vostres costums, i les vostres maneres de pensar habituals. Pot resultar econòmic i sempre tremendament ecològic! 

Les emocions, juntament amb els pensaments, els somnis, les il·lusions, les expectatives, els coneixements i les experiències influeixen profundament en les nostres vides. Aprendre a gestionar-ho pot ajudar-nos a reinventar la nostra existència, per això avui, us proposem unes vacances diferents!

Tant se val si viatgeu a l'altra punta del món, al tombar la cantonada o us quedeu a casa. Es tracta de mirar el món i la vostra vida amb ulls nous, com quan observeu una cultura exòtica, un paisatge colpidor si viatgeu a un país llunyà. Doneu-vos l'oportunitat de viure noves experiències, d'aprendre coses noves, de redissenyar-vos, d'assajar comportaments diferents, actituds diferents, activitats noves ;)

Primera píndola.

Preneu consciència del món que us envolta, estigueu més atents a allò que sentiu, el que toqueu, el que assaboriu, el que veieu, el que oloreu, el que escolteu, viure a poc a poc petits moments de vacances amplifica els resultats desitjats. Us convido a fer atenció plena a tot. Si, si llegiu bé, a tot. I si us descobriu alguna emoció de les menys agradables... un “ostres, això em fa sentir malament... que curiós... bé, passat vacances ho estudiaré, ara no”, anoteu-ho en una llibreta (si sabeu segur que no ho oblidareu us en podreu desprendre abans). Desprès feu un parell o tres respiracions profundes concentrant-vos en com i fins on arriba l'aire fresc al vostre cos al inspirar i com i des d'on surt l'aire calent quan l'expulseu, observeu com es relaxen els vostres músculs. Doneu-vos vacances mentals i comproveu com us sentiu desconnectant de veritat.

Segona píndola.

Innoveu, és la millor forma d'ampliar la vostra zona de confort. Cada vegada que fem alguna cosa nova adquirim coneixements i experiències que mai haguéssim tingut. Això ens enriqueix molt. Us costa fer una nova activitat? Us proposem idees per descobrir nous horitzons i innovar!

1. Penseu en coses que us ve de gust provar, i atreviu-vos a fer-ho. Innoveu. La vostra vida serà més desafiant i interessant si proveu nous reptes

2. Experimenteu amb noves formes d'oci i entreteniment. Restaurar un moble, pintar un quadre, aprendre a fer punt, escriure un conte o una novel·la (why not), anar al teatre si no ho feu mai, aprendre a ballar, visitar un museu... més oportunitats per augmentar el vostre benestar.

3. Accepteu invitacions que normalment no acceptaríeu. Tots tenim coneguts que ens conviden a fer coses que ens fan mandra o ens sorgeixen plans que no ens vénen massa de gust perquè ens obliguen a sortir de la nostra zona de confort. Innoveu, veureu com us sorprèn el resultat.
4. Mireu casa vostra. Hi ha alguna cosa que vulgueu provar de canviar? Podeu pintar la paret de la sala, distribuir els mobles d'una altra manera, o fer del dormitori un espai tranquil per relaxar-vos. Podeu provar alguna cosa nova dins de la vostra casa, a més d'eliminar paràsits mentals aportarà satisfacció a la vostra vida quotidiana.

Tercera píndola.


Ajudeu a la vostra comunitat. Totes les comunitats tenen tasques socials on podeu col·laborar, segur que en alguna podríeu desenvolupar les vostres fortaleses i ajudar a altres en allò que millor feu. Ajudar a altres té doble benefici, amplia la vostra zona de confort i donant més significat a la vostra vida us proporciona més benestar subjectiu, més felicitat. Pregunteu al vostre Ajuntament en quins llocs podríeu col·laborar. Les vacances a casa poden donar-vos el temps per fer un primer contacte! 

Una abraçada!