06 de febrer 2013

Algunes paraules màgiques.




Mou-te
Camina, surt a la muntanya, camina per la platja, descobreix la ciutat amb uns altres ulls, elimina la rutina de la feina, de les relacions i els patrons de vida preestablerts. Canvia la teva perspectiva. Acosta't a aquelles persones amb les quals puguis ser autèntic i nodreixin teus somnis més bojos. Fuig de la gent tòxica. Petits moviments fan un gran canvi.

Actua
No deixis que et paralitzin les dificultats, quasi totes estan en el teu cervell. Analitza les teves pors i si no tenen sentit desfés-te’n! La teva pròpia ment és el teu enemic més gran i a l’hora el teu millor aliat. Aprèn a diferenciar la realitat de la suposició, a “escoltar” a la teva intuïció (no és un procés màgic, el teu cervell triga milisegons en buscar en el seu “banc de dades” tot el que et pot ser útil en un moment donat) i FES!

Toca
Abraça, acaricia, besa, toca. Dóna abraçades als amics, a la família. Quan besis a algú a la galta no besis a l’aire. Acaricia al teu gat o el teu gos una mica més. Nota la sensació de la molsa, de l’escorça d’un arbre, d’una pedra, de la seda d’un mocador, de la llana a l’hivern. Mentre més ho facis, més a gust et sentiràs amb el plaer de tocar.

Olora
Envolta’t de les fragàncies que et transporten a moments, llocs, persones o records en general que et produeixen benestar. Estigues atent a l’aroma de la gespa recent tallada, a la d’un bosc de pins, a la de la terra mullada, a la de l’esclat d’una tempesta, a mar...

Escolta
Escolta a la gent, el que realment estan dient. Escolta fins a l'última nota de cada cançó. Escolta la teva veu interna. Escolta la remor de les fulles acaronades pel vent, els grills i les granotes a les nits d’estiu, l’espetec d’una pinya a la llar de foc.

Sent
Gaudeix l’alegria, riu, estima, enutja’t, sent el dolor, no jutgis el que sents, només observa i sent. Si tens ganes riure, riu i si tens ganes de plorar, plora i si et convé descarregar la ira fes-ho tot sol, de vegades quatre crits, una carrera o apallissar coixins, son mètodes alliberadors. Sentir les emocions és el primer pas per neutralitzar les menys bones.

Confia
No neguis la teva intuïció. Atura els dubtes només son por. Escolta el que t’aconsellen els que t’estimen i dóna-li el valor que te per venir d’on ve, desprès decideix tu. Tu saps millor que ningú el que et convé, el millor per a tu. Creu en les teves possibilitats.

Comparteix
Busca coses per fer en família que a tots us agradin. Esmorza, dina i sopa acompanyat sempre que puguis, camina, conversa, amb les persones que t’agraden. Comparteix històries, vivències, moments, tots aprenem de les nostres i de les dels altres.

Rep
Aprendre a rebre no és una tasca petita, comença per donar-te temps i afecte a tu mateix, cuida’t. Accepta els compliments amb un gràcies, sense excuses ni justificacions. Demana ajut, que t’escoltin, afecte, quan el necessitis i si el que necessites és ajut material també.  Rep, deixa que et donin i recorda’t de mostrar gratitud.

Dona
La teva ma a qui la demani tant com puguis, si dones, que sigui el millor de tu. Ajudar als altres te un efecte directe i potent sobre la nostra pròpia felicitat.

Perdona
Perdonar és acceptar l’altre tal i com és, amb els seus errors i les seves mancances. És la millor manera d’aprendre a perdonar-nos a nosaltres mateixos i la única manera de permetre’ns equivocar-nos ;)

Agraeix
Agrair és un acte poderós. Dir gràcies i fer-ho sincerament és reconèixer que hem rebut quelcom important, és donar valor a allò que els altres fan per nosaltres i tant pot ser un gran favor com un petit servei, un somriure, una paraula d’alè...Dir gràcies és acceptar, estar obert a rebre i haver après a donar.

Celebra
Sabem celebrar les grans ocasions i ens oblidem de celebrar els petits èxits!. Celebrar-los ens permet prendre consciència de que som els protagonistes de la nostra vida i de que al cap del dia fem moltes coses be! No cal que fem una festa, només ens cal un petit gest! És com tancar el cercle a una activitat.

Una abraçada
Blanca