21 d’octubre 2011

Detectar la necessitat de canviar















Cada un de nosaltres te clar que es conforma de, coneixements, experiències, valors, suposicions, regles, competències i si... també de limitacions, que ens fan ser allò que som.

Si a allò que creiem que som, a més, li afegim “les alineacions planetàries” (no us espanteu, no m’he tornat boja...) vull dir que li afegim el sentiment de que les coses al nostre voltant son com son i no hi podem fer res. Tenim un còctel realment explosiu si tot això no ens porta a l’èxit. Ho veieu? No hi podem fer rés!!! I aquí està la “trampa”, caiem en ella en el moment en el que pensem que no hi ha més possibilitats, que tot el que som ve dissenyat pels paràmetres que us anomeno.

Sabeu quin penso que és el secret per detectar la necessitat de canviar? Pareu un moment, preneu-vos un dia per pensar, o sols o amb la família, que és el que realment us apassiona, que és el que considereu important -els vostres valors-, que és el que feu millor –els vostres talents i fortaleses-, quins son els vostres somnis, etc. i què és el que podeu fer amb tot això. De ben segur que hi ha moltes coses que teniu capacitat de fer i que us agradaria fer.

De vegades estem immersos en el “tràfic” diari i no ens en adonem que aquest ens arrossega sense que ni tan sols siguem conscients de què està passant. Si us heu pres aquest “moment” i només us cal fer certs ajustos, si el que feu i com ho feu us agrada i us fa sentir plens, fantàstic! Endavant, feu els ajustos necessaris i continueu! Però si el que feu i el que “veieu” de vosaltres no és en absolut el que us omple, canvieu!

Aquesta “parada” a més us donarà una altra perspectiva de vosaltres mateixos i només amb això, amb la seguretat de constatar què és el que us agrada, el què feu be i el què podríeu fer -si volguéssiu- amb la vostra vida ja comença el canvi. De vegades un canvi d’actitud, un canvi petit ja és suficient per retrobar-se.

A la pàgina eines d’aquest blog en teniu tres que us poden ser d’utilitat. Feu-les servir!