22 de juliol 2009

El principi de les petites passes


Només necessitem un petit canvi, com una bola de neu que cau del cim d’una muntanya, aquest canvi anirà provocant canvis al nostre voltant. El canvi comença amb la primera passa.

Què passa si mireu algú i li somrieu? Que passa si comenceu una conversa amb un compliment? Que passa si .....

Els petits canvis són l’inici real del Canvi.


Reescribim la nostra vida? Us penjo una foto de la meva amiga Cristina Catarecha, una gran fotògrafa i una millor persona.

Els hàbits són el que fan de nosaltres el que som. Cadascú tenim els nostres hàbits i modificar-ne alguns pot ser la fórmula per iniciar un canvi positiu. Tots ens hem fet experts en els nostres hàbits, la repetició és la mare de l’habilitat i si aquest hàbits no ens porten allà on volem, serem experts en fer allò que no volem realment que sigui la nostra vida, no? Per tant un camí per arribar allà on volem arribar és modificar, substituir hàbits limitants per hàbits constructius. Una manera d’aconseguir aquest canvi d’hàbits és amb orientació positiva. Penseu, si al matí, quan us lleveu, preneu tres minuts per pensar en com voleu que sigui la vostra vida i actueu en conseqüència, com començareu el dia?

Per exemple... Tenim un sobreprès i aquest sobreprès ens molesta i ens fa estar a disgust amb el nostre aspecte. Si cada dia reduïm una quarta part de la racció de menjar que ens servim en una ingesta, què passa al cap d’un mes? doncs el més normal és que haguem perdut pes, que haguem acostumat el nostre organisme a menjar una mica menys i, per tant, a que no necessiti el sobrant d’aliments que ens feien estar per sobre del nostre pes. Un petit canvi, aporta molts beneficis! Us trobareu de millor humor, per tant, al vostre voltant les persones que parlin amb vosaltres rebran aquest bon humor i què creieu que passa si les coses es diuen i es fan des de l' ànim òptim?

Si en el nostre dia a dia actuem amb un petit canvi d’actitud, com creieu que poden anar les coses?

Si pel matí ens llevem i el primer que pensem és: ostres, quin rotllo... ara a treballar... anem a la dutxa, ens vestim i sortim de casa cap a la feina i tot, a més, amb la pressa de sempre... Alguns deixen la casa arreglada, altres preparen el dinar, treuen el gos; altres només corren cap a la feina, faig tard! Què podem esperar del nostre dia! Doncs el més possible és que sigui un rotllo, no?
I... si prenem uns minuts, mirem el dia que fa, prenem un cafetó i sentim música mentre fem les nostres coses?

Penseu-hi, busqueu petits canvis per fer al vostre dia a dia i experimenteu!