11 de juliol 2009

Seguim amb la Psicologia Positiva


Una de les bases de la psicologia positiva és la voluntat d’aconseguir un món millor. No parlo de fer volar coloms, ni de màgia, ni de somnis de colors, parlo de treball i d’esforç. Hem de construir-nos la millor vida possible, hem d’educar els nostres fills pel món laboral i social, evidentment, però també tenim l’obligació d’ensenyar-los a ser feliços i a gaudir del màxim benestar possible. I... si tots aconseguim més felicitat... no es traduirà això en un món millor?

Cal començar a deixar-nos estirar endavant pel futur i oblidar el passat si ens atrapa i enfonsa, el futur són les il·lusions i qui ens impedeix perseguir les nostres? Ja em parlat en altres posts de les creences limitadores, aquelles creences que hem d’aprendre a distingir i eliminar.

Cerquem emocions positives i cultivem-les cada dia : Satisfacció per les coses ben fetes, entusiasme, orgull, optimisme, competència, alegria, serenitat, seguretat, tranquil·litat, perseverança, confiança, atracció, reconeixement, agraïment, estímuls, poder, etc., totes elles ens permetran orientar-nos en el futur, en el futur que nosaltres triem.

Les emocions negatives també formen part de nosaltres i cal acceptar-les, però no ens hi ancorem! Llepem-nos les ferides i tornem a començar! Busquem l’aprenentatge que podem obtenir de cada una de les nostres caigudes, dels errors. Aprenguem a valorar allò que tenim i no perdem el temps en lamentar allò que desitgem, si ho desitgem de debò, treballem per aconseguir-ho!