12 de març 2009

Les creences limitadores.

Les creences limitadores, son aquelles que ens expliquen que no podem fer allò que ens proposem, aquelles en les que el nostre subconscient ens diu “la vida es dura!”, si en fem cas, d’alguna forma, estem materialitzant o buscant en la vida la seva duresa. Estem dient-nos, vaig a convertir la meva vida en quelcom difícil, perque sota de tot això hi ha una creença fermament arrelada. No trobareu mai persones amb aquest tipus de creença que tinguin una vida fácil. Penseu que cada persona porta a la pràctica allò que creu.

Les creences sobre la identitat son causa, significat i límits. Quant tu cambies les teves creences vers la teva identitat et converteixes, d’alguna forma, en una persona diferent. Per exemple, una creença limitadora seria: no valc res, no mereixo tenir èxit o si n’obtinc alguna cosa haurè de perdre.

No és el mateix creure que no soc capaç de sobresortir en una materia, que creure que soc incapaç d’aprendre-la. Cualsevol cosa que asumim com part de la nostra identitat, començarà a exercir un impacte profond en nosaltres.

Durant el procès de coaching s’eliminen obstacles que no son en absolut reals per tal de concentrar-se en els obstacles que ho son i d’aquesta forma trobar estratègies per eliminar-los o esquivar-los. La bona noticia es que podem aprendre a eliminar les nostres creences limitadores.
Un dels avantatges del coaching es que ens deixa veure la opció de canviar de comportament i al canviar de comportament, el més probable es que les reaccions al nostre voltant canviin tambè i que comencem a rebre “feedback’s positius, això al seu torn reforçarà el nostre canvi.

Reconèixer els canvis al nostre voltant però, hem de tenir en compte que serà més lent que el nostre propi canvi, cal que valorem que les persones amb les que ens relacionem continuaràn amb la percepció que tenien de nosaltres fins que no tinguin confirmació d’aquest canvi, es a dir fins que el nostre canvi sigui assumit com una nova forma d’actuar, però canviaran.