30 de desembre 2022

Per un 2023 ple de Valor

 



Un any nou de trinca està a punt de començar. Si, com una llibreta sense estrenar... mmmmm, la imagines bonica, neta i plena de possibilitats: apuntaré aquí els meus propòsits, els meus somnis, les coses que m'agraden, els records més bonics, el meu repositori de coneixements adquirits... I comences, el primer dia amb entusiasme i moltes vegades tot acaba aquí... en el primer dia.

Aquest any el que et proposo és que ho facis realitat, que omplis una llibreta real. Dedica un temps a la persona més important de la teva vida, TU. No em canso de recordar-te que si tu estàs bé, al teu voltant els que estimes, estaran millor. I de que si sempre fas les coses de la mateixa manera... mmm ja saps... obtindràs sempre el mateix! 

Pots fer-te separacions per temes i així, quan necessitis inspiració la trobaràs molt més ràpid!

Dedica, cada dia, uns minuts a la llibreta -a tu- i si no hi ha temes a apuntar -busca bé jeje- no passa res! però fes-ho cada dia, fixa una estona.

Per a què serveix si apunto?:

- Si a més dels suggeriments del primer paràgraf, fas una secció de recordatori, veuràs lo útil que és. Cada nit, abans d'anar a dormir, anota totes les coses que tens pendents pel dia següent o les coses que has de fer i no vols oblidar. D'aquesta manera descarregues al teu cervell de la tasca de mantenir-te alerta i descansaràs millor. Pel matí, fes una ullada al que tens anotat i quan hagis fet la tasca, marca-ho! Ah! i si no ho fas tot... si us plau, no et fustiguis, ets humà! deixant-ho sense marcar, al dia següent si pots/vols/et ve de gust, ja decidiràs.

- Els meus propòsits. Per centrar la teva vida. I si, els pots canviar sempre que vulguis! Tu ets el líder de la teva vida, tu decideixes!  

- Els meus somnis. Per ampliar la teva zona de confort. La zona de confort és aquell lloc en el que per costum et sents "segur/a". No sempre és confortable... et recomano aquest vídeo de youtube (comença desprès de l’anunci, ho sento).  ¿QUE ES LA ZONA DE CONFORT?

- Les coses que m’agraden. Per, quan tinguis un d’aquells dies més fosquets, anar directe a triar alguna cosa que saps segur que et fa sentir be i fer-la! No cal que sigui la més complicada!  

- Els records més bonics. Per alimentar al teu cervell amb positivisme. Si fas un resum mental del teu dia, segur que hi ha alguna cosa, per petita que sigui, que ha estat bonica. Ah! i acostuma’t a ser-ne caçador/a de coses boniques!. Recorda que la tendència natural és la de "alimentar" els nostres pitjors moments. I no, no son majoria segur! Trobar la màgia d’un instant és molt bonic.

- El meu repositori de coneixements adquirits. Per aquells moments en els que et sents poca cosa ;) Ets conscient de la muntanya de coses que saps o saps fer?. Receptes, habilitats, curiositats, coneixements, trucs, etc. Apunta els que recordis ara i quan t’adonis d’un altre, apunta’l també! Adonat de que ets valuós/a! A més et servirà per a transmetre’ls! Estem perdent la capacitat de passar saviesa entre generacions. La tribu, la vida més senzilla i compartida amb diferents generacions n’era una enorme font...

I per acabar per avui, recorda que és la TEVA VIDA així que fes els apartats que vulguis i fes-ho com vulguis!

 Et desitjo un 2023 ple de coses de Valor. Una abraçada!