26 de juny 2017

Pensaments positius- La màgia del nostre cervellDe vegades oblidem que gràcies a que disposem de l’escorça prefrontal podem treballar la reestructuració cognitiva. Que vol dir això? Doncs que podem modelar la pràctica d'hàbits (processos) cognitius nous - noves maneres de pensar i de processar la informació-. I, tenint en compte que la cognició i la emoció, es a dir que el pensament i la emoció, van de la mà. El que tenim és la fantàstica possibilitat de treballar amb les nostres emocions, de liderar-les!

Recorda, a més, que tenim també la capacitat de dirigir la nostra atenció cap on vulguem- si la guiem conscientment - i que, per tant, podem atendre o deixar marxar els pensaments que ens resultin “nocius” o el que és més útil... atendre i “cridar” als pensaments que ens fan sentir be. Pensa que en un dia podem generar aproximadament 60.000 pensaments!!! i que si els deixem fluir sense més, sembla ser que un tant per cent molt elevat d’aquests son pensaments negatius! Ens donem unes pallisses inhumanes!

Si jo ara et dic... Tanca els ulls i pensa en un lloc, un paratge que t’agradi molt. Imagina’t en ell, nota quina temperatura hi fa, si corre la brisa, si hi ha aigua com es sent allí? Brolla? Son onades? A què fa olor? Quins son els colors predominants? Quina sensació tens quan ets allí?. Fes l’exercici de vivenciar amb tot detall aquell espai que t’enamora, pren-te una estona. Ves respirant profundament i situat allí. Prova-ho!

Si ho has fet, has emprat la cognició per generar-te una emoció (espero que positiva jeje), et sembla molt complicat?

I pensant en aquestes dades i amb l’exercici fet, et convido a reflexionar un moment... Si puc modelar i fins i tot modular els meus pensaments, puc processar la informació, analitzar-la, estudiar-ne la coherència i fins i tot puc valorar si per mi son els millors i puc, també,  redirigir la meva atenció cap als que per mi son més saludables i a més auto generar-me’n ... que puc aconseguir?

Creus que ho tenim present tot això???

Que passaria si... ho poses en pràctica???

Una abraçada!