01 de juny 2015

On vols arribar?- Orientem-nos en solucions!

Què faries tu? Quina seria la teva solució? 

Normalment les persones funcionem en mode “orientació problema” i què és un problema? Doncs una situació en la que ens trobem atrapats i de la que no veiem manera de sortir. Un problema, sempre, ocupa tota la nostra ment, no ens deixa veure altres possibilitats i a més produeix conflictes (interns i externs). El nostre estat mental és incòmode i rumiatiu i transparent!!!, el veu tothom!.

Els humans hem estat condicionats, per l’educació, en centrar-nos en els problemes. A hores d’ara ja sabeu tots que els estats condicionats son reversibles!!! Cal prendre consciència i triar un altre camí.

Que passa si... en lloc d’un problema veiem un aprenentatge? O... una oportunitat de canvi? O... de creixement? Passa que ens desbloqueja, ens permet superar les nostres pors...

Per orientar-nos en solucions, només cal analitzar bé la dificultat i reorientar el nostre pensament.

Com ho fem això??

La proposta que us faig és:
  1. Identificar el tema que ens preocupa i extraure’n l’essència real.
  2. Buscar una paraula o frase que el defineixi i anotar-la.
  3. Descriure la situació actual, en poques paraules.
  4. Descriure la situació desitjada emprant un llenguatge sensorial (com ens sentirem, com ens veurem, què és el que notarem) i anotar-la tant exhaustivament com puguem.
  5. Anotem els obstacles, que identifiquem, per arribar a la situació desitjada.
  6. Penseu i anoteu, quines coses podeu fer, per petites que siguin, que us apropin a la situació desitjada. Que us permetin superar els obstacles.
  7. Comenceu a fer-les!

En lloc de pre-ocupar-te, ocupa't. Quan un comença a caminar cap allí on vol anar, la primera passa ja l’apropa a l’objectiu.

Una abraçada! 

PD. Pel Jordi MR, una persona potent que s'ha oblidat de recordar-ho. Endavant Jordi!