23 de juny 2014

La Llegenda de l'Atrapasomnis.
Fa molt de temps quan el món era jove, un ancià lakota, estant assegut en una muntanya alta, va tenir una visió.
En aquesta visió es va presentar Iktomi, el gran mestre de la saviesa, va aparèixer sota la forma d'una aranya.
Mentre li parlava Iktomi, l'aranya va prendre un cèrcol de salze, algunes plomes i abaloris de colors i va començar a teixir una teranyina.
Va parlar amb l'ancià sobre els cercles de la vida i com vam començar les nostres vides com nadons, després creixem a la infantesa i després a l'edat adulta, finalment, vam acabar a la vellesa, on hem de ser curosos com quan érem nadons, completant el cercle .
Però Iktomi va dir, mentre continuava teixint la seva xarxa, en cada temps de la vida hi ha moltes forces, algunes bones i altres dolentes.
Si tu escoltes les bones energies, elles et guiaran en la direcció correcta, però si fas el contrari, segur que patiràs i els teus passos aniran en la direcció equivocada.
Tot és continu, hi ha moltes energies i diferents direccions i algunes poden ajudar o interferir amb l'harmonia de la natura i també amb el gran esperit i totes aporten les seves meravelloses ensenyances, encara que de vegades no ho vegis així.

Mentre l'aranya parlava, continuava entreteixint la seva xarxa, començant de fora cap a dins.

Quan Iktomi va acabar, li va donar l'ancià lakota la xarxa que havia teixit i va dir: "Mira la teranyina, és un cercle perfecte però al centre, hi ha un forat. Utilitza la teranyina per ajudar-te a tu mateix i a la teva gent a assolir els seus objectius i fer bon ús de les idees, dels seus somnis i les seves visions. Si creus en el Gran Esperit, la teranyina atraparà les bones idees i les dolentes, se n'aniran pel forat. "

I si penseu en un atrapasomnis imaginari... amb que us sembla a vosaltres que podríem teixir la teranyina per assolir els nostres objectius, fer ús de les millors idees, els nostres somnis, etc.? potser amb dedicació, perseverança, passió... més coses??

De quina “fusta” estaria fet? Potser de valors, de fortaleses, de.... alguna idea més??

I de que pot estar fet el forat? Potser de ments obertes, de serenitat, de sinceritat... més coses??

Espero els vostres suggeriments!
Una abraçada,

1 comentari:

Elisa Alòs ha dit...

És una llegenda preciosa. Gràcies per aquest post!