27 de març 2013

Entrena Positivisme!
Ser positiu no te cap misteri, només és qüestió d’entrenament. Per tots aquells que per costum veieu el got mig buit, la bona notícia és que si voleu fer canvis en la vostra manera de pensar, us recordo que el cervell és plàstic! La plasticitat neuronal o neuroplasticitat és la capacitat que té el cervell per formar noves connexions nervioses, al llarg de tota la vida, en resposta a la informació nova, a l'estimulació sensorial, al desenvolupament, a la disfunció o al dany. La neuroplasticitat és coneguda com la "renovació del cablejat cerebral".

Per tant a ser positiu se’n pot aprendre! I s’entrena de la mateixa manera que aprenem a conduir, a anar en bici, a patinar, a ... uf! a qualsevol cosa! tot es qüestió de practicar i practicar. Recordeu quan vau aprendre a anar en bici, per exemple? Al principi era impossible mantenir l’equilibri sense les rodetes, hi havia trompades, plors, inseguretat però no ens donàvem per vençuts! finalment un dia... Màgia! Ja sabíem anar en bici!  I mai més ho hem oblidat.

El que practiquem habitualment és a ser negatius, pessimistes, ens enfoquem en allò que no volem, en allò que no tenim, en allò que no ens agrada, en els problemes i així estem entrenant la ment a fer-ho cada vegada millor... Com a resultat som especialistes justament en això: en el que no volem, el que no tenim, etc. Invertim tota la nostra energia en construir-nos una vida plena de insatisfaccions...

La recomanació d’avui és: 
  •      Pensa i parla en i d’allò que vols, el que t’agrada, el que et fascina. En lloc de parlar de les notícies que et preocupen (que ja les saps i ja et preocupen...), parla de les que t’ha agradat llegir o sentir! Parla i pensa en els moments que t’han fet sentir be, de la gent que hi ha col·laborat i en com ho ha fet, com t’han tractat per que et sentis be. Parla d’allò que t’il·lusiona, de com t’agradaria que fos la teva vida, etc.  Aniràs notant com els teus dies milloren.
  •       A la pregunta: Com estàs? Somriu i contesta:  be! i tu?  En primer lloc segur que malgrat avui no has dormit massa be, potser et fa mal el queixal i a més quasi arribes tard a la feina, en el teu dia hi ha i hi haurà molts més moments bons que dolents! I si malgrat tot no és així (que és difícil, tot és saber mirar...), pensa que el teu cervell es situa en posició optimisme i allí que s’enfoca!. A més els humans preferim a les persones que se senten be, per tant les teves relacions es veuran enriquides! Amb la pràctica cada dia et sentiràs millor.
  •       Canvia el teu llenguatge, tant l’extern com l’intern. En lloc de pensar o dir: ningú valora el que faig. Pensa i digues: aniré a per totes, ho faré cada vegada millor, vull que es valori el que faig, perquè ho faig realment be i encara ho faré millor. En lloc de pensar o dir: soc un desastre! Pensa i digues: ostres no m’ha sortit massa be però puc millorar-ho!. Dia a dia augmentaran les teves capacitats.

Potser al principi et semblarà una mica forçat, la clau està en practicar i practicar. Pren el control de la teva vida i proposa’t ser naturalment positiu. I recorda que els beneficis no seran només per tu, al teu voltant les coses canviaran!

Una abraçada

2 comentaris:

Elisa Alòs ha dit...

Quanta raó que tens, i per cert...quina imatge més xul.la! M'encanta.
Una abraçada!

Blanca G-Campomanes ha dit...

La imatge és "robada" :( ... però és xul·la!!!
Gr`cies Elisa, un plaer tenir-te per aquí.
Una abraçada!