29 de setembre 2012

L'humor és una opció!




Superar els ben establerts patrons de pensament negatiu pot ser un gran desafiament. Per exemple, quan pensem en canviar els nostres patrons de menjar: menjar menys dolços i més bledes pot ser difícil de fer, però no impossible. El mateix serveix per canviar els pensaments negatius en positius i humorístics. Posa cada dia humor en la teva vida, t’ajudarà a reforçar els patrons de pensament positiu i divertit.

Humor s'ha utilitzat durant segles per donar vida a les històries, ensenyar als joves i per alleujar les dificultats de la vida de tots nosaltres. Però, què és l'humor? I com es pot utilitzar per maximitzar la seva vida i ensenyar a altres?

Si bé la reducció de l'estrès és considerat com un dels beneficis més importants de l'humor, hi ha nombrosos beneficis addicionals.

Que diuen les últimes investigacions sobre l’humor?

Captura i reté l'atenció
Expandeix comprensió
Augmenta l'oportunitat de retenció en memòria
Afavoreix les relacions
Crea un ambient propici per a l'aprenentatge
Recolza la gestió de l'aula, de l’entorn professional i del personal
Ajuda a les persones a afrontar reptes
Disminueix la depressió
Millora l’estat anímic
És divertit!

Es necessita valor per practicar l'humor sobretot en les cultures escolars i/o professionals que se centren en la rendició de comptes. Però és necessari que tots entenguem que amb l’humor potenciem la creativitat, obrim canals de comprensió i flexibilitat a més d’obtenir més benestar subjectiu.

Un dels majors plaers per a qualsevol ésser humà és riure, l’humor és una fortalesa psicològica que ens ajuda a afrontar millor les nostres vides i el nostre destí.

No t'ha passat mai, que només posar els peus a terra penses que avui no serà el teu dia? Doncs deixa enrere aquests pensaments i comença una rutina que t'ajudi a millorar aquesta sensació i a començar el dia amb vitalitat, energia i optimisme. És només qüestió d'un canvi d'actitud mental. No vull dir que tots els teus problemes s'evaporin per art de màgia o que determinades situacions complicades que estiguis vivint hagin de desaparèixer, sinó que pots predisposar-te a tenir un gran dia.

Una abraçada