09 de gener 2011

Somiar despert, si o no?

Ja sabeu que em repeteixo molt amb el tema de que hem de prestar atenció als nostres pensaments. El nostre cervell està contínuament “opinant” sobre el que fem, el que podríem haver fet, el que hauríem de fer, el que podem o no fer... Aquests pensaments normalment, hem torno a repetir, van dirigits (sobre tot els negatius) per aquelles creences que es van instal·lar en nosaltres quan érem petits i que no necessàriament son certes, aquelles que us proposo sempre que us qüestioneu.

Be doncs, segons un estudi recent portat a terme per Matthew Killingstoworth i Daniel Gilbert, psicòlegs de la Universitat de Harvard, els pensaments negatius no ens abandonen ni fent una activitat agradable!!! I el que és pitjor, que segons les dades obtingudes en un experiment que han dut a terme mitjançant una aplicació per a iPhone anomenada Track Your Happiness, la ment (els nostres pensaments) té molta més força que el cos, es a dir, que han constatat, una vegada més, que la ment és la que realment controla els sentiments, les emocions. John Tierney del The New York Times, ho explica així: “El cor va on el porta el cap, i a cap dels dos li importa massa on són els peus”.

Aquests investigadors han pogut, a més, constatar que, efectivament, la felicitat està directament relacionada amb el fet de estar concentrats en allò que estem fent (el en diu Mihalyi Csikszentmihalyi, Fluir).

Evidentment que no hem de tallar tots els pensaments erràtics! Cal somiar despert de tant en tant!!! D’aquesta manera és com sorgeixen idees genials!!! El que cal que controlem és cap on van els nostres pensaments erràtics...

I ja que les persones utilitzem el 46’9% de les nostres hores de vigília pensant en quelcom diferent d’allò que estem fent i que es sembla demostrar empíricament que aquest divagar normalment ens fa més infeliços...

Els meus suggeriments van en aquest sentit:

  • Si divaguem, si somiem desperts, que ja veieu que ho fem i molt, recordem que amb un petit esforç que pot ser de visualització o de mera decisió podem aconseguir que els nostres pensaments vagin enfocats a una meta determinada que ens permeti obtenir resultats positius. Per tant si els nostres pensaments van cap a quelcom negatiu diguem PROU! i procurem un canvi d’orientació.
  • Cal que recordem que reviure el passat i planificar les possibles fatalitats del futur ens impedeixen viure avui que en realitat és l’únic que és real. Si planifiquem el futur, que sigui en positiu i amb absoluta consciència de les nostres capacitats i els esforços que haurem de realitzar.
  • Centrar-nos en el que estem fent, farà que indubtablement, ho fem millor i per tant ho farem de manera molt més eficaç i eficient i això revertirà en major satisfacció.

Un apunt més, aquests investigadors, han pogut observar que les activitats en les que menys es divaga son: practicar sexe, fer exercici i conversar!!! Ja sabeu el que us vull dir, no?? ;)

Referències

Ara. Divendres 7 de gener de 2011, pàg34.

Harvard Gazette. Diumenge 9 de gener de 2011. Recuperat el 9/1/2011 des de http://news.harvard.edu/gazette/story/2010/11/wandering-mind-not-a-happy-mind/

2 comentaris:

Cristina Catarecha ha dit...

Vivir realidades positivas, dejar de imaginar, plasmar sueños, enfocar objetivos.... me gusta hacerlo :-).
Besos.

Blanca G-Campomanes ha dit...

Y lo mejor es que tu ya dominas el "como hacerlo" !! Felicidades Cristina!
Muchos besos