18 de desembre 2018

El múscul de l’ànima ;)

Avui vull fer-vos unes recomanacions físiques ;)  Us vull presentar un múscul, el Psoes, al que alguns en diuen el múscul de l’ànima.



Diuen que és el missatger primari del sistema nerviós central, de manera que és considerat també com un portaveu d'emocions ( "és el responsable de les papallones a la panxa"). Això és degut al fet que el psoes està connectat amb el diafragma a través del teixit connectiu o fàscia, per tant podem dir que afecta a la respiració i pel que fa a emocions, al reflex de la por. Us recordo que de la por pengen, la inseguretat, la baixa autoestima i moltes altres cares de l’emoció primària “por”.

A més, un estil de vida accelerat i l'estrès generen adrenalina en subministrament continu que acaba tensant el psoes, preparant-lo per córrer (o per entrar en acció) o per encongir-se per tal de protegir-nos. Si constantment mantenim el psoes en tensió a causa del estres, amb el temps comença a escurçar-se i a endurir-se. Es dificultarà així la nostra postura i les funcions dels òrgans que habiten a l'abdomen, donant lloc a dolors d'esquena, ciàtiques, problemes de discs, degeneració del maluc, menstruacions doloroses o problemes digestius, entre altres.

D'altra banda, un psoes tens, envia senyals de tensió al sistema nerviós, interfereix en el moviment dels fluids i afecta la respiració diafragmàtica. De fet, el psoes està tan íntimament involucrat en les reaccions físiques i emocionals bàsiques, que quan està tensionat de manera crònica, està enviant al cos contínues senyals de perill, i pot repercutir en les glàndules suprarenals i del sistema immunològic.

Aquesta situació es veu agreujada per la forma de seure o per les postures dels nostres hàbits diaris, que redueixen els nostres moviments naturals i constrenyen encara més el múscul i també per la manca d’exercici.

Per això la meva proposta d’avui d’exercitar el Psoes per millorar el nostre estat general.

De fet el que us proposo és fer-ne estiraments. Son molt senzills de fer i els beneficis son força importants. Us poso un links però busqueu i trieu els que més fàcil us siguin de realitzar.

La ciència avança i ja sabem que el cervell influencia a tot el nostre organisme i també sabem que el nostre cos i la nostra actitud també poden influenciar al nostre cervell. Com és més difícil fer canvis mentals... que ja en fem i molts... treballar amb el cos també us’ajudarà a modificar pensaments ;)

( en l’exercici on la monitora utilitza un rul·lo, es pot usar perfectament una manta enrotllada o una tovallola)

Son 5 minuts! Si us animeu a fer-ne una sèrie pel matí i una altra abans d’anar a dormir, seria genial.

Una abraçada!