14 de desembre 2013

Petits canvis: experiment. Un regal de Nadal





Aquesta setmana us proposo un regal de Nadal diferent. No es compra, no costa diners i a la vegada és com una abraçada, és un regal per algú i a l'hora tu en reps un altre!

Conten que un noi davant d'un problema de la seva parella amb la seva mare, li va proposar un experiment. La seva parella no s’entenia massa amb la seva mare, tampoc malament, però la relació era més aviat tensa. Li va dir a la seva parella, que durant només una setmana, cada vegada que veiés la seva mare, cada vegada que li parlés, li digués coses agradables, coses que sentís, però agradables i a poder ser boniques, centrant-se només en les coses (les poques que veia ) positives de la seva mare. Que quan veiés que la seva mare li deia una cosa que no li agradés , no la contradigués, no li comentés res ni li fes cas .... simplement que fes com que no ho sentia. Fins i tot , li va dir que, així per que si, li regalés un ram de flors. Que li somrigués més, i millor .

Bé, cada dia, quan la parella del noi veia o parlava amb la seva mare, al·lucinava. El motiu ? Doncs deia que la seva mare havia canviat molt, que li somreia, que li feia broma i que ja quasi bé no la criticava.

Qui a qui? Doncs la veritat és que hi va haver un efecte boumerang o mirall. La noia amb el seu petit canvi va aconseguir que la seva mare respongués amb somriures, amb bona actitud i les desaprovacions o crítiques van desaparèixer . I la noia va arribar a  la " conclusió" que la seva mare havia canviat ...

Curiós si més no, no? Va pensar que només la seva mare havia canviat? Tot havia canviat!

Valorar, somriure, parlar amb afecte i respecte, donar importància a les coses que importen als altres és un dels millors i més grans secrets per canviar la nostra vida i la nostra relació amb els altres. De retruc, ajudeu també a canviar una mica la vida dels altres... Us sembla prou important?

Ho voleu provar? Busqueu una persona amb la que no congenieu massa i poseu en pràctica l’experiment. Jo ho he fet i és màgic!


Una abraçada

1 comentari:

elisa ha dit...

Hola Blanca:

És ben cert això de l'efecte boomerang!