04 de novembre 2013

Un conte: El científic i el món.





Avui us proposo un conte...

EL CIENTÍFIC I EL MÓN ...

Un científic, que vivia preocupat amb els problemes del món, estava resolt a trobar els mitjans per minorar-lo. Passava els dies en el seu laboratori a la recerca de respostes pels seus dubtes .

Un dia, el seu fill de 7 anys va envair el seu santuari decidit a ajudar-lo a treballar . El científic, nerviós per la interrupció, li va demanar al nen que anés a jugar a un altre lloc. Veient, però, que era impossible treure'l d’allí, el pare va pensar en alguna cosa que pogués donar-li amb l'objectiu de distreure la seva atenció. De sobte es va trobar amb una revista, on hi havia un mapa del món, just el que necessitava.

Amb unes tisores va retallar el mapa en diversos trossos i juntament amb un rotllo de cinta adhesiva l'hi va lliurar al seu fill dient : com t'agraden els trencaclosques, et dono el món tot trencat perquè el reparis sense ajuda de ningú .

Llavors va calcular que al petit li costaria dies compondre el mapa, però no va ser així . Passades algunes hores, va escoltar la veu del nen que el cridava. Pare, pare , ja ho he fet, he aconseguit acabar-ho!

Al principi el pare no va creure al nen. Va pensar que era impossible que, a la seva edat hagués aconseguit recompondre un mapa que mai havia vist abans. Desconfiat, el científic va aixecar la vista de les seves anotacions amb la certesa que veuria el treball digne d'un nen. Per a la seva sorpresa, el mapa estava complet. Tots els trossos havien estat col·locats al seu lloc exacte. Com era possible ? Com el nen havia estat capaç ? El pare va preguntar amb sorpresa al seu fill:

- Fillet, tu no sabies com era el món , com ho has aconseguit ?
- Pare, respongué el nen, jo no sabia com era el món, però quan vas treure el mapa de la revista per retallar-lo, vaig veure que de l'altre costat hi havia la figura d'un home. Així que vaig donar volta als retalls i vaig començar a recompondre l'home, que sí sabia com era . "Quan vaig aconseguir arreglar l'home, vaig donar volta al full i vaig veure que havia arreglat el món " .

Gabriel García Márquez


Com sempre, una abraçada! 

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Una història preciosa!!! Moltes gràcies, Blanca, per compartir-la!

Unknown ha dit...

Una història preciosa!!! Moltes gràcies, Blanca, per compartir-la amb tots nosaltres!

elisa ha dit...

Qué bo!!!!