18 de maig 2010

Somiar

Darrera de tota persona d’èxit hi ha un gran somiador. Ser capaç d’imaginar un futur i una vida desitjats es la clau per obtenir una motivació interna potent i la motivació és el primer pas per començar a treballar en qualsevol projecte amb garantia d’èxit. Hi ha una frase que se li adjudica a Picasso que és molt descriptiva “Cuando llegue la inspiración que te encuentre trabajando” .

Per tant hi ha dues premisses fonamentals per l’èxit, saber-lo imaginar (somiar) i treballar per aconseguir-lo, no?
Be, doncs jo us proposo un repte, un joc ... deixeu de banda per un moment el dia a dia i els seus inconvenients i preneu-vos el temps necessari per somiar una estona. Hem de buscar un somni que us impulsi endavant, que us porti més enllà dels límits que penseu que teniu (segur que podeu fer més del que us penseu, us ho puc demostrar...).


Feu un llistat de somnis. Sense preocupar-vos de res, les úniques coses que heu de tenir present son:
Què m’agradaria aconseguir en la vida si fos impossible fracassar?
Què faria que jo sentís que la meva vida és plena?

Busqueu un moment i un lloc adients i deixeu volar la vostra imaginació , anoteu-los! No en descarteu cap per estrany, impossible, estrafolari, impropi..., etc que us sembli, tot el que us passi pel cap te el seu significat i sobre tot es pot treballar i cimentar futures actuacions! Deixeu que la vostra mà pinti lliure sobre el paper, no us preocupeu dels detalls... ara només somieu.

Un cop teniu el vostre llistat de somnis... contesteu a aquestes preguntes a cada un d’ells:

1.- Per què vull aconseguir-ho? Com em faria sentir?

2.- Trieu d’entre els vostres somnis els que tenen una gran motivació i uns sentiments més forts (no deixarem els altres de banda... només busquem un principi per començar a treballar)

3.- Poseu-hi data, quan els voleu aconseguir? (comenceu pels que surti una data més propera, pensant en que requereix molta feina aconseguir un somni)

4.- Esteu disposats a treballar-hi ara mateix? . Trieu els que si que hi esteu disposats.

5.- Què és el que ara teniu? Quin és el vostre punt de partida per aconseguir aquest somni? Què es el que ara mateix no em deixa gaudir d’aquest somni? . Feu-ne un llistat.

6.- Què és el que heu de aprendre, canviar, dominar o adquirir per aconseguir el somni? Feu una llista de necessitats

7.- Qui o què us hi pot ajudar? Qui us pot aconsellar? Quina informació necessiteu? On la podeu trobar? . seguiu anotant...

8.- Dissenyeu el pla d’acció. Amb tot el que heu anat apuntant feu un esquema o un mapa mental dels objectius i d’allò que fareu per aconseguir-los. Poseu-vos fites a curt i mitjà termini per saber si aneu pel bon camí.

9.- No perdeu de vista quin és el somni i no abandoneu. Recordeu que un fracàs no és res més que un aprenentatge més!

10.- Comenceu Ja! Encara que sigui un petit moviment : busqueu informació, compreu un llibre, sortiu a caminar (vull una vida saludable....), inicieu una acció cap a la consecució del vostre somni triat, ara mateix, serà el primer pas del vostre compromís amb els vostres somnis i no deixeu de treballar per aconseguir-lo. Aquest primer pas es fonamental per crear l’inici del flux.

Recordeu el que dèiem al principi “Cuando llegue la inspiración que te encuentre trabajando”
I... tan aviat hagueu aconseguit un somni aneu a pel següent!!! I penseu que la felicitat no és la meta, es el camí.

2 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies per recordar-nos-ho: somniar és allò que pot canviar la realitat.

Montse ha dit...

Gràcies per recordar-nos ho Blanca! Somniar és el que crea noves realitats.