19 de desembre 2010

Viure ecològicament.Que vull dir amb això? Doncs no, no em refereixo ara a no malbaratar l’aigua, reciclar, etc. etc. que també es important. Ara em refereixo a objectius i a afrontament de la vida.
Un principi central de la ecologia és que cada organisme viu te una relació permanent i continua amb tots els altres elements que composen el seu entorn. Per una harmonia complerta cal doncs equilibri ecològic, No? I com l’aconseguim?
Per explicar-me ara faré ús d’un altre “palabro” ;) la traçabilitat alguns coneixereu el mot per la utilització en l’alimentació, no? Doncs els hi demano prestat, el trobo genial!. La traçabilitat fa referència a: la capacitat de reproduir l'historial d'un producte o d'un lot de productes, i es refereix a l'acumulació d'informació sobre cada pas del procés de producció, d'emmagatzematge, o de distribució, per poder localitzar ràpidament l'origen dels problemes que puguin aparèixer i mirar d'evitar-los en el futur ( els amics de l’ACSA i Vikipèdia). Ja veieu per on vaig, no?
Penso que si estudiem la traçabilitat de la nostra vida, el recorregut i anàlisi fil per randa, veurem els nostres punts forts i els que no ho son tant. Sabrem d’on venen moltes de les nostres creences (penseu en qüestionar-les, no totes tenen fonament...) i per tant moltes de les nostres pors (la paraula por de vegades causa rebuig, però al cap i a la fi la Por és el motiu de molts dels nostres desestabilitzadors emocionals, ens agradi o no la paraula).
I si, crec fermament que la informació, la transparència (i molt més amb nosaltres mateixos) és la que ens permet discernir, decidir i canviar per millorar si cal.
Per tant, estudieu la traçabilitat de la vostra vida, sigueu coherents amb el que penseu i sentiu i el que feu, canvieu tot allò que no us permeti ser ecològics.
Que vol dir doncs ser ecològics en aquest entorn? Doncs entrenar l’art de gestionar les nostres emocions siguin quines siguin, de manera que la seva energia (sou conscients de la quantitat d’energia que necessita una emoció?) serveixi per obtenir una millora personal, un augment de la nostra qualitat de vida, cosa que ja sabeu que de retruc actua en benefici dels que estan al nostre voltant. L’art de treballar pels nostres objectius sense pertorbar-nos ni pertorbar als altres però sense deixar de fer-ho! I no, no és pertorbar-se iniciar canvis, no busqueu tres peus al gat!!! Jajaja. Iniciar canvis és evolucionar.
Mentre escric això acabo de clicar ecologia emocional al tot poderós google... i trobo un treball de Mercè Conangla y Jaume Soler, La ecología emocional.
Más allá de la inteligencia emocional. El llegeixo segur que aprenc mil coses! Ara us explico…
Be, m’agrada, us poso el link