De
vegades oblidem que gràcies a que disposem de l’escorça prefrontal podem
treballar la reestructuració cognitiva. Que vol dir això? Doncs que podem
modelar la pràctica d'hàbits (processos) cognitius nous - noves
maneres de pensar i de processar la informació-. I, tenint en compte que la
cognició i la emoció, es a dir que el pensament i la emoció, van de la mà. El
que tenim és la fantàstica possibilitat de treballar amb les nostres emocions,
de liderar-les!
Recorda, a més, que
tenim també la capacitat de dirigir la nostra atenció cap on vulguem- si la
guiem conscientment - i que, per tant, podem atendre o deixar marxar els
pensaments que ens resultin “nocius” o el que és més útil... atendre i “cridar”
als pensaments que ens fan sentir be. Pensa que en un dia podem generar
aproximadament 60.000 pensaments!!! i que si els deixem fluir sense més, sembla
ser que un tant per cent molt elevat d’aquests son pensaments negatius! Ens
donem unes pallisses inhumanes!
Si jo ara et dic...
Tanca els ulls i pensa en un lloc, un paratge que t’agradi molt. Imagina’t en
ell, nota quina temperatura hi fa, si corre la brisa, si hi ha aigua com es
sent allí? Brolla? Son onades? A què fa olor? Quins son els colors
predominants? Quina sensació tens quan ets allí?. Fes l’exercici de vivenciar
amb tot detall aquell espai que t’enamora, pren-te una estona. Ves respirant
profundament i situat allí. Prova-ho!
Si ho has fet, has
emprat la cognició per generar-te una emoció (espero que positiva jeje), et
sembla molt complicat?
I pensant en aquestes
dades i amb l’exercici fet, et convido a reflexionar un moment... Si puc
modelar i fins i tot modular els meus pensaments, puc processar la informació,
analitzar-la, estudiar-ne la coherència i fins i tot puc valorar si per mi son
els millors i puc, també, redirigir la
meva atenció cap als que per mi son més saludables i a més auto generar-me’n ...
que puc aconseguir?
Creus que ho tenim
present tot això???
Que passaria si...
ho poses en pràctica???
Una abraçada!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada